Volkswagen Touareg živě

Nové SUV od VW zhublo a dostalo hybridní pohon.

Volkswagen sjednotil design všech svých modelů, takže teď už pomalu přestáváme při prvním pohledu na fotografie poznávat, zda jde o CrossPolo, nový Sharan, či nový Touareg…

Ale teď vážně, nový Volkswagen Touareg se představil před autosalonem, ale teprve tady jsme si ho mohli prolézt a prozkoumat. Už víme, že nový Touareg zhubl skoro 200 kg, což je dost na to, aby významně snížil emise a zlepšil ovladatelnost.

Pod kapotou jsou známé motory 3.6 FSI, 3.0 TDI a 4.2 V8 TDI. Nás ale docela zajímá hybrid s motorem 3.0 TFSI, který má celkový výkon 380 koní a točivý moment 580 Nm. Stovku umí za 6,5 sekundy, dosáhne rychlosti 240 km/h a spotřebuje jen 8,2 l/100 km.

Čísla jsou to fajn, ale aby to zákazníky přesvědčilo před nákupem dieselu (jednotka 4.2 V8 TDI přitom patří k tomu nejlepšímu), musel by Volkswagen nasadit atraktivní cenovku. No, nechme se překvapit.

Zaráží vás absence dieselového desetiválcebenzínového dvanáctiválce? Volkswagen již před časem oznámil, že tyto motory v novém Touaregu nebudou. Ale nedivíme se, protože s lehčím autem vykazuje i dieselový osmiválec lepší parametry než motor V10 TDI co do spotřeby a emisí, tak i do poměru výkonu ku hmotnosti.

Touareg sice bude jezdit převážně po silnici, ale podle VW se neztratí ani v terénu, kde mu bude pomáhat nový systém 4Xmotion s mezinápravovým diferenciálem a pokročilá elektronika.

autoweb.cz

3.3.2010 1:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist