Nový Volkswagen Sharan živě

Volkswagen také představil pořádné velké MPV.

Nový Volkswagen Sharan byl právě odhalen na autosalonu v Ženevě. Jak asi předpokládáte, nepřináší žádnou vyloženou novinku v oblasti techniky, neboť má pod kapotou známé koncernové motory. Na tom ale není v zásadě nic špatného, tady šlo hlavně o velkou modernizaci a sjednocení designu s ostatními modely značky.

Ale pozor, tohle není žádný facelift, tohle je úplně nová generace VW Sharan. Motory jsou prozatím k dispozici čtyři – dva benzínové a dva dieselové. Benzínové motory TSI mají výkon 150 a 200 koní. Volkswagen neuvádí, co to je za motory, ale podle výkonů bychom mohli předpokládat, že jedním je motor 1.4 TSI a druhým 2.0 TSI.

Diesely jsou zastoupeny motorem TDI CR o výkonu 140 a 170 koní. Převodovky jsou manuální, ale skříň DSG je za příplatek pro všechny, pro nejsilnější motor TSI dokonce jako standard.

Velkou výhodou v oblasti praktičnosti budou posuvné boční dveře, což velmi usnadní nastupování a manipulaci s nákladem. Toho se ostatně do auta vejdou více než dva kubíky. Konkurencí Volkswagenu Sharan bude nedávno představený Ford S-Max a Ford Galaxy, nebo třeba také Peugeot 5008.

autoweb.cz

2.3.2010 11:06

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist