Volkswagen Touareg Hybrid: první info

Zjistěte, co skrývá pod kapotou hybridní SUV VW Touareg a jakou bude mít spotřebu.

O Volkswagenu Touareg s hybridním pohonem se mluví již dlouho, ale pokaždé to skončilo jen u slov a maximálně nějakého obrázku. Nyní tu máme konečně informace o funkčních prototypech, v nichž se testuje hybridní systém, který se má v Touaregu objevit.

Volkswagen zkouší hybridní pohon pod kapotou současného modelu, který ale již brzy dostane svého nástupce. Ekologická koncepce se pak právě objeví v nabídce nového modelu.

Kompletní pohon se sestává z kompresorem přeplňovaného šestiválce 3,0 l o výkonu 333 koní, který je příbuzný s motorem v Audi S4. Ten je spojen s úplně novým osmistupňovým automatem. Elektrický pohon zajišťuje vzadu umístěný elektromotor o výkonu 52 koní a točivém momentu 300 Nm.

Oba motory mohou pracovat nezávisle na sobě. Volkswagen Touareg Hybrid také může jezdit jenom na elektřinu. Volkswagen se chlubí tím, že jeho hybridní pohon je velmi jednoduchý a tudíž levnější na výrobu. Cena nového auta tak bude nižší. Volkswagen také slibuje reálnou spotřebu o přibližně 7 až 10 % nižší než v případě standardního benzínového šestiválcového Touaregu. Nejlepších výsledků pak samozřejmě dosáhne v městském a příměstském provozu.

Hybridní VW Touareg by se měl představit spolu s novým modelem koncem roku 2011. Předtím totiž ještě musí dorazit Porsche Cayenne, jehož vývoj měl před Touaregem a Audi Q7 přednost.

autoweb.cz

9.10.2009 7:50

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist