Volkswagen Touareg R50 oficiálně – 350 koní a 850 Nm

Nadopované SUV z Německa hodlá vzít útokem konkurenci od BMW a Porsche.

Základní informace a jedna fotografie hladové novináře neuspokojí, proto VW přichází s podrobnostmi. Sportovní SUV se za pár dní představí na autosalonu v Sydney s pětilitrovým desetiválcem TDI o výkonu 258 kW (350 koní) a točivém momentu 850 Nm. Z místa vůz vystřelí na stovku za 6,7 sekundy.

Vysoká čísla má na svědomí upravená řídicí jednotka a dvojice turbodmychadel s lepším plněním. Spotřeba je pak vcelku přijatelných 12,6 litru na sto ve městě a 9,6 litru na dálnici. Tam se také můžete rozjet až na 235 km/h.

K exkluzivnímu výkonu patří také exkluzivní doplňky. Co říkáte na 21palcová kola? A modře lakované brzdiče, rozšířené blatníky a nový přední nárazník s matně chromovanou mřížkou? A nesmíme zapomenout ani na interiér, který je vyveden v kůži Nappa s logy R50 na sedačkách a dveřích.

Jak by si Touareg R50 vedl v našem testu proti BMW X5 a Porsche Cayenne? Srovnat 350 dieselových koní s 385 benzínovými u Porsche a 355 u BMW by mohla být zábava…

autoweb.cz

15.10.2007 7:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist