Nový Volkswagen Golf GTI: 2.0 TSI a 211 koní

Volkswagen Golf GTI VI dostane vyšší výkon, verzi R32 nahradí GTI-R.

Spolu s oficiálními technickými údaji o čerstvě představeném Volkswagenu Golf šesté generace se dostávají z automobilky ven i první zprávy o chystaných ostřejších verzích.

Nový Golf GTI dostane úplně nový motor, který pochází z dílen Audi. Ten je vybaven novým systémem Valve-lift, který jsme vám ostatně představili nedávno. Výkon Golfu GTI bude vyšší o 11 koní, takže celkem jich bude mít 211. Což se nemusí zdát jako mnoho, nicméně GTI bude přímým konkurentem pro Focus ST s výkonem 225koní. VW ovšem připravuje ještě ostřejší verzi finálně pojmenovanou GTI-R. Ta nahradí Golf R32, jehož šestiválec nemůže splňovat emisní limity EU. Volkswagen nasadí pohon všech kol a motor z Audi S3, takže Golf GTI-R bude mít solidních 265 koní. To je více než současná R32 a pokud připočteme i nižší váhu budoucího modelu, mají se fanoušci na co těšit.

Volkswagen Golf fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Volkswagen Golf fotogalerie

Rychlé Golfy se budou odlišovat od svých slabších sourozenců podobě, jako je tomu dnes. GTI dostane charakteristickou červenou linku v chladiči, výraznější spoilery a exkluzivní kola. V interiéru se navíc dočkáme jiných sportovních sedaček, podvozek bude nižší a tvrdší a očekávají se i průduchy na kapotě nebo střešní spoiler na dveřích kufru. Design by se měl podle zdrojů v automobilce v mnohém podobat ostrému závodnímu VW Scirocco.

Volkswagen GTI by se měl ukázat na některé významnější výstavě už koncem tohoto roku, ostré GTI-R dorazí do roku 2010.

autoweb.cz

8.8.2008 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist