Volkswagen Golf VI: technické údaje

Automobilka Volkswagen reaguje na nedávný únik fotografií svého chystaného Golfu šesté generace a uvolňuje technické detaily o této pro nohé jistš očekávané novince.

V pondělí svět obletěly první obrázky nového Volkswagenu Golf šesté generace. Automobilka na předčasný únik reaguje a vysílá do éteru podrobnější technické údaje a kupodivu stejné oficiální obrázky. Na rozšířenou galerii si tak budeme muset ještě nějakou dobu počkat.

Obrázky ale nejsou to nejdůležitější. Co nás zajímá více je technika, výkony a ceny. Na úvod se Volkswagen zmiňuje, že nový Golf půjde do prodeje začátkem října a ceny budou začínat na 16 500 eur (v přepočtu 400 000 Kč), tedy cenově se novinka usadí v porovnání se současnou generací o něco výše.

Volkswagen Golf fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Volkswagen Golf fotogalerie

Nový Volkswagen Golf je prezentován jako sportovnější (jak jinak) a výraznější než minulá generace. Šéf designu VW Walter de Silva se nijak netají tím, že nový Golf čerpá s designového jazyka Volkswagenu Scirocco.

A teď rychle k motorům. Tady nečekejte žádné převratné změny, jedná se pouze o lehkou evoluci současných jednotek. Ze začátku budou k dispozici dva diesely 2.0 TDI o výkonech 110 koní a silnější o 140 koních. Poprvé v historii (samozřejmě pro Volkswagen) budou k dispozici pouze motory se vstřikováním common-rail. No, už bylo na čase. Zážehové jednotky budou zastoupeny překvapivě i dvěma atmosférickými motory. První z nich je motor o objemu 1.4 a výkonu 80 koní a druhou čtyřválec 1.6 o výkonu 102 koní. Dále si budete moci vybrat mezi přeplňovanou 1.4 TSI o výkonu 122 koní nebo povedenou jednotkou 1.8 TSI o výkonu 160 koní. Pro zájemce o automatické řazení budou k dispozici převodovky DSG, klasický automat již v nabídce nebude. Celkově nové motory snížily průměrnou spotřebu Volkswagenu Golf o 28 % a splňují s rezervou normu EURO-5.

Volkswagen Golf také dostane několik technologických novinek. První z nich je adaptivní tempomat hlídající vzdálenost od auta před vámi, druhou jsou elektromagnetické tlumiče reagující na váš jízdní styl a posledním je asistent pro parkování. Samozřejmostí jsou další elektroničtí pomocníci jako ABS s rozdělovačem brzdné síly a s asistentem pro rozjezdy do kopců nebo ESP. Pro případ nehody bude vůz vybaven minimálně sedmi airbagy (nově bude ve standardu i kolenní airbag), aktivními opěrkami hlavy a detektorem zapnutých pásů na zadních sedadlech.

Podrobnější technické informace, jako rozměry, hmotnosti a údaje o maximálních rychlostech a akceleraci, přineseme brzy spolu s rozsáhlejší fotogalerií.

autoweb.cz

7.8.2008 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist