Maybach nekončí (ani není na prodej)

Daimler zásadně odmítá spekulace ohledně osudu luxusní značky.

S Maybachem je to prý nahnuté. Ostatně, prodeje skutečně zaostávají za očekáváním a bohatá klientela dává raději přednost luxusním vozům Rolls-Royce nebo Bentley. Mnohokrát se spekulovalo o konci značky Maybach, ale to nyní Daimler popřel.

Objevila se i zpráva o tom, že by měl být Maybach prodán do Číny automobilce BYD. Čína si vůbec poslední dobou činí zálusk na mnoho tradičních automobilek…

Daimler odmítá ale i to, Maybach podle něj nekončí a ani není na prodej. „Maybach je důležitá část portfolia Daimleru, nehodláme ho prodávat nebo rušit,“ řekl mluvčí společnosti Daimler.

Nikdo ale nemůže popřít, že se Maybachu skutečně nedaří. V roce 2009 prodal jen 200 vozů a daleko tak zaostal za konkurenčním Rolls-Roycem a Bentley. Mnoho zasvěcených však trvá na tom, že Daimler skutečně plánuje Maybach zavřít nejpozději v roce 2014, kdy se má na trhu objevit nový Mercedes-Benz třídy S i v luxusním provedení.

autoweb.cz

2.4.2010 6:10

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist