Nový Bentley Mulsanne oficiálně

Úplně nová limuzína Bentley se oficiálně představila na festivalu v Pebble Beach.

Po záplavě upoutávek a zákulisních informací se konečně odhalila nová limuzína Bentley Mulsanne oficiálně.

Nový Bentley Mulsanne nahrazuje v nabídce Bentley Arnage. Naštěstí se design vozu příliš neodklonil od tradic, takže si rozhodně tohle Bentley nespletete třeba s Volkswagenem Phaeton. Akorát se sami sebe ptáme, proč nám předek tak trochu připomíná londýnský taxík… No, zadní část je o poznání dramatičtější a věříme, že ve skutečnosti bude tohle auto vypadat mnohem lépe než na fotografiích.

Bentley záhadně mlčí o použité motorizaci, a dá se to pochopit. Dostupné informace totiž vedou k tomu, že u Bentley byli nuceni použít starý motor 6,75 l V8 bi-turbo, který žere jako lokomotiva a sotva splní Euro 4. Aspoň má mít výkon 500 koní a točivý moment 1000 Nm.

Motor ale umí spalovat směs E85, takže může být tenhle Bentley docela ekologický. A stejně bude majitelům jedno, kolik auto žere či kolik benzín stojí. Je bude zajímat hlavně to, že v interiéru najdou exkluzivní materiály včetně té nejjemnější kůže, pravého dřeva a kovu. Dále tu je kvalitní audio aparatura, všechno možné v elektrice, komfortní sedačky (zejména vzadu s větráním, vyhříváním a masážní funkcí) a čtyřzónová klimatizace.

Bentley Mulsanne se také ukáže na autosalonu ve Frankfurtu, kde se dozvíme technické podrobnosti a kde Bentley vypustí další vlnu informací a fotografií.

autoweb.cz

17.8.2009 8:22

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist