Mercedes-Benz S 600 Pullman Guard

Oslava 80 let výroby obrněných luxusních korábů Pullman ve velkém stylu.

Pancéřované Mercedesy byly používány mnoha státními složkami, především pak armádou. Není bez zajímavosti, že vozy Pullman jezdili i Adolf Hitler, Leonid Brežněv, Pol Pot nebo třeba Saddam Hussain. Jejich využití ale samozřejmě sahá od armádních složek, přes speciální služby pro V.I.P. až po soukromé osoby, které prostě chtějí více bezpečí.

Narozdíl od řady pancéřovaných BMW Security nabízí S600 Pullman Guard mnohem vyšší a dokonalejší ochranu před nepřátelskou palbou. Auto odolá nejen střelbě ze samopalu, ale rovněž útoku granátem nebo výbuchu větší nálože.

Těžké brnění samozřejmě zvedlo hmotnost daleko přes tři tuny (Mercedes skutečný údaj tají), takže k rozpohybování tohoto monstra bude zapotřebí to nejlepší z nabídky Mercedesu. Pod kapotu se proto nastěhoval vidlicový dvanáctiválec o objemu 5,5 l. Jeho výkon dosahuje 517 koní a točivý moment 830 Nm. To jsou parametry, které velké limuzíně jistě zaručí důstojný dopředný pohyb.

V interiéru najdou cestující tu nejvyšší možnou míru pohodlí srovnatelnou se soukromým tryskáčem. Díky silnému pancíři je prý v automobilu téměř naprosté ticho, a tak se může důležitá osoba v klidu rozvalovat a věnovat se práci, promýšlet další neoblíbené politické kroky, zatímco venku zuří občanská válka.

Mercedes-Benz třídy S velká fotogalerie

Mercedes-Benz třídy S fotogalerie

Mercedes-Benz již přijímá závazné objednávky. Míra individualizace je prý prakticky nekonečná, takže si do vozu můžete navolit naprosto všechno, co vás napadne. Cenu Mercedes z pochopitelných důvodů nezveřejňuje, ale stejně to nevypadá, že by na ní budoucím zájemcům nějak záleželo. Pokud totiž potřebujete obrněný superluxusní Mercedes, prostě si ho půjdete koupit. Stejně se to na vašem švýcarském kontě vlastně nijak neprojeví.

autoweb.cz

25.9.2008 6:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist