Nové Audi A8: první upoutávka

Audi nás v poslední době noufně zásobuje novými modely. Nyní ukazuje... pána u podsvícené plachty?

U Audi mají posledních několik měsíců docela napilno… Nejdřív nové Audi A5 Cabrio, pak nové Audi A5 Sportback, nové Audi TT RS, Audi S4, Audi R8 V10… A nyní se pomalu odhaluje i nová limuzína Audi A8.

Mercedes-Benz třídy S nedávno prošel faceliftem a BMW řady 7 se vylouplo v úplně nové generaci. A ještě do toho vstoupil nový Jaguar XJ. Jen Audi A8 stále čeká na nástupce a už poněkud zastarává. To se ale velmi brzy změní.

Samozřejmě nemáme potvrzeny žádné informace přesně, ale z vývoje unikla zpráva, že by se měl pod kapotu Audi A8 dostat nový diesel 3.0 TDI, který sice bude mít v základní verzi výkon 240 koní, ale prý se objeví i jeho dvakrát přeplňovaná varianta o výkonu přes 290 koní. Benzínový motor 3.0 TFSI s kompresorem bude mít 290 koní, ale atraktivní budou pro zákazníky osmiválce 4.2 TDI (326 koní) a 4.2 FSI (350 koní).

Na vrcholu nabídky se usadí desetiválcové Audi S8 s motorem 5.2 FSI z Lamborghini Gallardo (až 480 koní). Je možné, že tradiční dvanáctiválec bude nahrazen dvakrát přeplňovaným desetiválcem 5,0 l z Audi RS6, který by mohl produkovat až 600 koní. Pohon všech kol Quattro bude standardem pro všechny motorizace vyjma těch základních, převodovky budou automatické.

Ve Frankfurtu se zřejmě ukáže teprve koncept, ale sériové auto (které se však nebude od konceptu příliš lišit), bychom si mohli prohlédnout na jarním autosalonu v Ženevě v roce 2010.

autoweb.cz

22.7.2009 1:34

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist