Audi R8 V10: detaily a video

Audi se nenechává zahanbit a také představuje desetiválcový supersport na videu.

Audi R8 V10 se již představilo, ale ještě jsme neviděli pořádné oficiální fotografie ani video. To ale nyní Audi napravuje a představuje vícero detailů a zejména jízdních záběrů.

Jak již bylo řečeno, Audi R8 V10 je poháněno vysokootáčkovým atmosférickým desetiválcem 5,2 l o výkonu 525 koní při 8000 ot./min. a točivém momentu 530 Nm v 6500 ot./min. Motor lze přitom roztočit až na 8700 ot./min. I díky pohonu všech kol se tento supersport dostane celkem bez námahy na stovku za 3,9 sekundy a rozjede se až na 316 km/h. Těmto číslům se nedá nevěřit… Přenos síly na vozovku může zajišťovat buď standardně montovaný šestistupňový manuál či upravená převodovka R-Tronic s funkcí „launch-control“.

Auto váží 1620 kg, což se může zdát jako poněkud více, než by bylo zdrávo. Jenže v základní výbavě je všechno možné v kůži a v elektrice, přesně jako u správného Audi. Například výkonný audiosystém Bang & Olufsen jistě pár kilo navíc přihodí. Díky dostupným výkonům však nějakým pocitem nedostatečnosti rozhodně trpět nebudete. Vždyť například podvozek je schopen pomoci k přetížení až 1,2 g, a to je na takhle těžké auto opravdu dobrý výsledek.

Audi R8 V10 udělá radost i ekologicky smýšlejícím jedincům, spotřebuje pouhých 13,7 l na 100 km. Jistě, to jen při opravdovém sebezapření, ale je hezké vědět, že je to možné.

Tak, dost bylo řečí a teď honem na slibované video. Zvuk nám připomíná staré závodní speciály Auto Union, takže si to dejte pořádně nahlas.

 

autoweb.cz

3.2.2009 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist