Nová Corvette už v roce 2012

GM potvrdil příchod nové generace Corvette, šestiválec skutečně bude.

Chevrolet Corvette to teď nemá lehké. Dokonce se spekulovalo o tom, že již nedostane současná generace nástupce. Model je ale natolik oblíbený, že se nakonec GM rozhodl ponechat Corvettu v nabídce a v roce 2012 uvede na trh novou generaci tohoto populárního sporťáku.

Už víme, že nová Corvette C7 dostane šestiválec v zájmu snižování emisí. A protože současná generace nabízí z osmiválce 6,2 l přes 400 koní, neobejde se nová šestiválcová ‘vette bez přeplňování.

Pro silnější verzi Z07 se očekává osmiválec, ale pravděpodobně menší 5,7 l s přeplňováním kompresorem a výkonem kolem 500 koní. Extrémní model ZR-1 se možná také dočká svého nástupce. O pohonném ústrojí se zatím nemluví, takže asi zůstane u současného agregátu.

Corvette C7 také zůstane u koncepce s motorem vpředu a pohonem zadních kol. GM sice zvažovalo přechod ke koncepci s motorem uprostřed, ale na to nejsou peníze. Nová Corvette tak bude konstrukčně vycházet z té současné.

Nový model dostane díly karoserie z karbonových vláken a komponenty podvozku a nosné prvky z hliníku a lehkých slitin. Nová generace by tak mohla být o nějakých 100 kg lehčí než současný model, čímž se opět sníží emise a spotřeba.

Samozřejmě přijde i oblíbený kabriolet, v nabídce bude i nová šestistupňová automatická převodovka s řazením pod volantem. Postupem času se objeví mnoho limitovaných edic a speciálních verzí, aby zůstala Corvette svěží až do roku 2018, kdy se začne odhalovat úplně nová generace s hybridním pohonem.

autoweb.cz

14.8.2009 8:12

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist