Chevrolet Corvette Grand Sport oficiálně

Vrací se legendární označení pro Chevrolet Corvette.

Chevrolet Corvette se zřejmě nějakého ekonomického útlumu bát nemusí, protože se stále docela solidně prodává. Například skoro veškerá produkce ultimativního modelu Corvette ZR1 je již vyprodána a ani obyčejné verze si nevedou špatně. Jenže jeden povedený sporťák automobilku nezachrání…

Pro sběratele tak přichází Chevrolet s balíčkem Grand Sport, kterým si můžete nechat svou Corvettu vyšperkovat. Cena ještě nebyla zveřejněna, ale podle amerických zvyklostí to nebude nijak závratný příplatek.

Paket Grand Sport nabízí jak optické úpravy včetně nových barevných kombinací a zejména rozšiřujícího bodykitu, tak rovněž úpravy na podvozku a pohonném ústrojí. Díky tomu může nyní Corvette Grand Sport při zatáčení vyvinout přetížení až 1 g a akcelerace na stovku se zkrátí o 0,2 sekundy.

Paket Grand Sport je k dispozici pro Corvette s motorem LS3 V8 6,2 l. Sériové hodnoty 436 koní a 575 Nm se díky montáži nového výfuku zlepší na 442 koní a 580 Nm. Okruhoví nadšenci jistě přivítají nabídku šestistupňového manuálu s kratším odstupňováním rychlostí, vyznavači pohodové jízdy mají k dispozici automat.

Více fotografií a informací (zejména o cenách) Chevrolet brzy zveřejní.

autoweb.cz

27.4.2009 10:55

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist