Ferrari F10 2010 oficiálně

Ferrari představilo monopost formule 1 pro nadcházející sezónu.

Na tiskové konferenci konané v Maranellu byl představen nový monopost formule 1 Ferrari F10, se kterým budou zápolit Felipe MassaFernando Alonso v blížící se sezóně. Massa měl původně představit tisku novou formuli na trati Fiorano, ale kvůli námraze byla prezentace přesunuta dovnitř.

No novém Ferrari F10 můžete vidět delší rozvor a mohutnější záď, do které se musela vtěsnat obrovská nádrž paliva. V nové sezóně totiž bude zakázáno tankování během závodu. Vidět jsou také užší pneumatiky a nový design přítlačných ploch.

Nové auto váží 620 kg, což je minimální povolená hmotnost. Pohání ho atmosférický osmiválec 2,4 l, který má výkon kolem 750 koní (přesný údaj je samozřejmě tajný) a jehož maximální otáčky jsou elektronicky omezeny na 18 000 ot./min.

Třetím jezdcem a testovačem bude Giancarlo Fisichella. Ferrari se nyní přesune s týmem do Valencie, kde budou probíhat testy a kde ostatní týmy také ukáží nové monoposty na rok 2010.

autoweb.cz

28.1.2010 3:42

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist