Fernando Alonso míří do Ferrari

Nyní byly spekulace oficiálně potvrzeny. Alonso nahradí u Ferrari Raikkonena.

O přestupu dvojnásobného mistra světa Formule 1 Fernanda Alonsa do Ferrari se spekuluje již delší dobu, vlastně od minulé sezóny, ale až nyní byl tento záměr potvrzen oficiálně.

Tým Ferrari F1 oznámil, že Fernando Alonso pro něj bude závodit v sezónách 2010, 2011 a 2012. Není vyloučena ani další spolupráce. Kimi Raikkonen tak u Ferrari končí a začíná se hovořit o jeho návratu do McLarenu, kde by mohl nahradit neúspěšného Kovalainena. Ferrari mu také musí vyplatit tučné odstupné, ale o přesné částce se nehovořilo. V zákulisí však koluje cifra 650 milionů eur.

Fernando Alonso a Felipe Massa budou rovnocennými jezdci a Ferrari popírá, že by připravovalo jasné rozdělení na týmovou jedničku a dvojku. Náhradníkem a testovacím jezdcem bude Giancarlo Fisichella.

Fernando Alonso si výrazně polepší. Nejen, že bude dostávat mnohem lepší výplatu, ale ještě vyfasuje pořádné služební auto. Renault Laguna je sice fajn, ale nové Ferrari 599 GTB HGTE bude určitě lepší…

autoweb.cz

30.9.2009 7:32

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist