Barumka – Live Info: RZ 11 – 12

Bouffier: "Když jsem viděl čistý pěkný asfalt, zkusil jsem přitlačit."

Pohromou pro přední posádky byl první průjezd Kudlovicemi. Naději na výsledek zde ztratil Polák Grzyb, který předcházející rychlostní zkoušku zabojoval a posunul se už na osmé místo těsně za krajana Bebenka. Na stejné RZ pohasly naděje i domácího Miroslava Caise. Na RZ 11 si své pozice pojistili Kresta, Pech i Jandík, kteří skončili ve stejném pořadí, které jim patří po rychlostní zkoušce. RZ 12 se naproti tomu stala senzačně kořistí Romana Odložilíka, který se po sobotním výletu mimo trať prokousává celkovým pořadím vzhůru. Patří mu zatím třináctá pozice, vzhledem k odstupu na ostatní posádky ovšem nemá moc velkou naději na velké zlepšení. Druhý čas zaznamenal Bouffier, na Jandíka ale najel jen dvě desetiny. Roman Kresta (startovní číslo 1, Mitsubishi Lancer EVO IX):
Když jsem viděl, že jsme na první ranní s Vencou ostatním ujeli, tak na dalších dvou už jsme zvolnili. Ne, že bych to úplně vypouštěl, ale tam, kde se zkracují zatáčky, jezdím čistě po asfaltu, abych si neudělal nějaký problém. Václav Pech (startovní číslo 3, Mitsubishi Lancer EVO IX):
Všechno v pohodě, teď už máme na druhém místě docela klid. (v servisu budou nejspíš měnit turbo) Bryan Bouffier (startovní číslo 25, Peugeot 206 S1600):
Když jsem viděl čistý pěkný asfalt, zkusil jsem přitlačit, ale na jednom místě to bylo kluzké a šli jsme ven. S autem nic není, ale ztratili jsme něco času a teď už musíme bojovat až o třetí místo. Miroslav Jandík (startovní číslo 18, Mitsubishi Lancer EVO VII):
Je mi jedno, jestli dojedu třetí nebo čtvrtý. Když Bouffier zrychlí, my na to vůbec nebudeme tlačit. Třetí místo by byla taková třešnička na dortu, ale vůbec o to nebudeme nějak moc bojovat. Enrique García-Ojeda (startovní číslo 21, Peugeot 206 S1600):
Máme trochu špatně nastavený podvozek – je příliš tvrdý a na uskákaném asfaltu to moc háže. V servisu to zkusíme přenastavit a zaútočit na Prokopa. Pět sekund ztráty není vůbec mnoho. Martin Prokop (startovní číslo 11, Citroën C2 S1600):
Časy máme špatné. Zkusil jsem přitlačit, ale už na to asi nemám čistou hlavu. Byla hloupost jet tři soutěže v řadě za sebou. Tělo na to asi fyzicky nemá. George Tanev (startovní číslo 7, Subaru Impreza STi):
Na páté místo máme pořád dvacet sekund, zkusíme bojovat. První dnešní ranní zkoušku jsem jel opatrně, bylo to tam hodně kluzké. Michal Bebenek (startovní číslo 30, Mitsubishi Lancer EVO IX):
My pojedeme stále stejně rychle a zjistíme, jak pojedou ostatní – budeme útočit, ale ne za každou cenu. Karel Trojan (startovní číslo 16, Mitsubishi Lancer EVO VII):
Auto je špatné, po každé erzetě doléváme 1,5 litru vody. Navíc jsem zkusil přitlačit a skončil jsem mimo trať. Vůbec mi to dnes nejde, jedu špatně a nebezpečně. Jiří Volf (startovní číslo 31, Mitsubishi Lancer EVO IX):
Na první ranní to nebylo špatné, ale další dvě erzety jsem jel špatně. Na Taneva to rozhodně nebudeme zkoušet, nejde nám o body, ale chceme získat zkušenosti. Jozef Béreš (startovní číslo 4, Suzuki Ignis S1600):
Na posledních dvou RZ jelo auto na tři válce. Už včera jsme s tím měli nějaké problémy, asi něco v elektronice. Tomáš Kostka (startovní číslo 48, Mitsubishi Lancer EVO VIII):
Byli jsme na 20 sekund mimo trať, na Komárově už to šlo ale velmi dobře. Zatáhli jsme a dojeli jen 4 sekundy za Krestou. Každopádně chci dojet do cíle. Roman Odložilík (startovní číslo 20, Renault Clio S 1600):
Posunuli jsme se na třinácté místo, dopředu to už ale nepůjde. Na prvních dvou RZ to trochu klouže, hlavně v lese. Poslední Komárov je dobrý, celý se jede na suchu. Petr Poulík (startovní číslo 34, Mitsubishi Lancer EVO VII):
Všechno OK. Že je za námi Běhálek o šest sekund jsem se dozvěděl až teď. Uvidíme, jak se to mezi námi vyvine. INFO:
Grzegorz Grzyb – Hundla Robert (startovní číslo 30) odstoupili na RZ 11.
Milan Chvojka – Vladimír Dolínek (28) skončili v příkopě. Po RZ 11 odstoupili kvůli ohlé spojovačce řízení.
Jaromír Tomaštík – Richard Lasevič (32) a Jaroslav Orsák – Roman Pešek (44) dělali defekt.
Peter Gavlák – Miloš Hůlka (26) odstoupili po RZ 11.
Jiří Skoupil – Karel Vajík (54) odstoupili v RZ 11 pro poruchu motoru.
Miroslav Cais – Pavel Ondrejčík (22) odstoupili po RZ 11.
Jozef Béreš – Petr Starý (4) jeli RZ 12 na tři válce.

Michael Daněk

27.8.2006 2:12

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist