Ferrari 599 HY-KERS živě

Hybridní Ferrari bylo odhaleno, a není to žádný louda.

O hybridním Ferrari 599 jsme se zmínili již před autosalonem, ale až na něm jsme si ho mohli prohlédnout na živo. Nebýt toho „válečného“ zeleného zbarvení, ve kterém Ferrari vypadá trochu jako ekologický aktivista, kterému se udělalo nevolno (nebo jako Fabia RS), vlastně by ani nebylo poznat, že je něčím výjimečné.

Hybridní pohon se skládá z atmosférického dvanáctiválce, jehož výkon Ferrari neuvádí, který je spojen se setrvačníkem, který je prakticky shodný s tím, jež jsme mohli vídat v monopostech Ferrari F1 v loňské sezóně. Novinkou je i dvouspojková převodovka se sedmi rychlostmi. Celý systém přidal na váze jen 40 kg, ale výkon zvýší o přibližně 100 koní. Takže kompenzace je to více než adekvátní.

Ferrari 599 HY-KERS je jen pokusným prototypem, který je sice plně funkční, ale zatím se na něm jen bude testovat, jak zabere na zákazníky a jak bude fungovat v reálném provozu či na okruhu.

autoweb.cz

2.3.2010 7:32

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist