Video: Valentino Rossi testoval Ferrari F1

Mistr světa MotoGP znovu dostal možnost vyzkoušet si monopost formule 1. Na vodě ale udělal hodiny.

Valentino Rossi letos získal již svůj devátý titul v mistrovství světa silničních motocyklů. S týmem Ferrari je ale spojen již déle a několikrát se do kokpitu F1 usadil v minulosti.

Média stále spekulují o tom, že se Rossi po ukončení působení v MotoGP přesune právě do Formule 1. Jenže sám Rossi prohlásil, že i když chce po skončení v motocyklech přesednout na čtyři kola, nebude to formule, ale s největší pravděpodobností rally. Rossi, kterému je již 30 let, dále řekl, že po odchodu z MotoGP už bude stejně na formuli 1 příliš starý.

Valentino Rossi nyní testoval monopost Ferrari z roku 2008 na okruhu v Barceloně, ale testy provázelo špatné počasí a Rossi ujel zpočátku jen dvě kola a pak udělal hodiny. Odpoledne ale začal okruh osychat a Valentino se začal zlepšovat.

Celkem ujel 68 kol s nejlepším časem 1:25,200. Zaostal tak o čtyři sekundy za nejrychlejším časem, který zajel v roce 2008 Kimi Raikkonen.

V minulosti se podařilo pouze jednomu závodníkovi získat titul v mistrovství světa motocyklů i ve formuli 1. Byl to John Surtees, který titul ve formuli 1 vyhrál v roce 1964 s monopostem Ferrari. Na motocyklech získal mezi roky 1956 a 1960 celkem sedm mistrovských titulů v různých třídách.

 

autoweb.cz

21.1.2010 2:49

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist