BMW v tom pěkně plave: Bavaria Deep Blue 46

Bavaria Yachtbau představuje superluxusní jachtu na show v Düsseldorfu.

Víte co, pojďme si chvíli odpočinout od toho shonu kolem autosalonu v Ženevě. Volva XC70XC90 odkazující na závody plachetnic jsou možná zajímavá, ale máme pro vás něco lepšího – skutečnou jachtu. Tým designérů ze společnosti BMW Group DesignworksUSA vytvořil tento krásný exemplář pro německou firmu Bavaria Yachtbau, která jachty staví. Toto nádherné dílo bylo představeno na právě probíhající výstavě lodí v Düsseldorfu.

Designérský tým BMW nemá na starosti pouze auta a lodě. Občas se věnuje i návrhům letadel nebo i úplných drobností, například nádobí.

Výrobce jachet Bavaria Yachtbau tímto modelem vstupuje do segmentu superluxusních lodí. Dříve se zabýval pouze stavbou obyčejných, i když na svou kategorii velmi kvalitních a odolných plavidel. Oslovil proto „domácí“ BMW, aby mu pomohlo s designem, který by umožnil vyšvihnout výrobce mezi elitu.

Vybavení této luxusní jachty je vskutku maximální, ale u katalogu příplatkové výbavy může popustit uzdu své marnivosti. Je to takový sedmičkový bavorák mezi jachtami. Máte spoustu důležitých věcí v ceně, ale za fajnovosti si musíte připlácet. Například příplatek za malý bar na chlazené nápoje přímo na řídícím stanovišti nám přijde jako nedomyšlenost, za kterou by se měl výrobce stydět…

Tyto drobné nedostatky jistě své nové lodi odpustíte, když se podíváte do tabulky technických údajů. Plavidlo je dlouhé 14,2 metru, široké 4,5 metru, vysoké přes 4 metry a váží více než jedenáct tun. K pohonu si můžete vybrat ze čtyř motorů. Jednotky z divize /M tu bohužel nenajdete, vystačit si musíte s dvojicí motorů Volvo-Penta D6-330 EVC o výkonu 322 koní nebo D6-370 EVC o výkonu 370 koní. Později budou k dispozici i dva motory MerCruiser QSD4 o výkonu 325 koní. Jachta by měla být schopna pohodlně dosahovat rychlosti kolem 40 uzlů (74 km/h). Velký dojezd zajišťují nádrže až na 1250 litrů paliva.

Cenu výrobce prozatím nezveřejňuje, ale protože jsou jednotlivé kusy stavěny přesně na míru jednotlivým zákazníkům, budou i ceny naprosto rozdílné. Máte-li zájem, zeptejte se, ale na Lipenskou přehradu bychom si přeci jen vybrali něco jiného.

autoweb.cz

17.2.2009 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist