Ron Dennis: Bugatti Veyron je hromada šrotu!

Šéf McLarenu se naváží do Veyronu, neuznává jeho schopnosti.

Šéf automobilky McLaren a bývalý šéf stáje McLaren F1 Ron Dennis si v rozhovoru pro magazín Arabian Business vůbec nebral servítky a nejdražší a snad nejexkluzivnější auto planety – Bugatti Veyron – označil za hromadu šrotu a také řekl, že nemůže přijít na jednu jedinou věc, která by ho na tom autě uchvacovala.

Ron Dennis ví, o čem je řeč, protože s Veyronem jezdil. McLaren si auto „půjčil“, aby měl nějakou referenci při vývoji svého vlastního supersportu McLaren MP4-12C. „Veyron nejen, že je hnusný jako ….. , ale ještě se neovládá příliš dobře,“ řekl na plná ústa Dennis.

Ron Dennis se rozhovořil i o nedotaženosti konstrukce Veyronu a nesmyslné konstrukci motoru. Zároveň také vysvětluje, jak byl závod Top Gearu mezi Veyronem a McLarenem F1 v Dubaji pro dramatičnost poupraven. Těžký Veyron s automatem prý nemá lepší akceleraci z místa a ani nestačí na kratším úseku na McLaren v akceleraci. Ron Dennis tvrdí, že všechny pokusy, které prováděli testovací jezdci McLarenu, skončily vítězně pro McLaren F1.

Jestli má Ron Dennis pravdu nebo ne, necháme otevřené. My jsme obě auta nesrovnávali. Ale pokud se vám nějak podaří nám sehnat na test Veyron i McLaren F1, moc rádi se pokusíme slova šéfa McLarenu potvrdit nebo vyvrátit.

autoweb.cz

15.4.2010 9:40

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist