Policejní Chevrolet Caprice

Kdyby tohle fasovali naši strážci zákona...

Chevrolet připravil pro policejní složky USA nové vozidlo. Je jím Chevrolet Caprice založený na australském Holdenu Statesman/Caprice.

Jedná se o poctivý „full-size“ sedan, takže větší obyčejné auto (vyjma všemožných SUV a MPV) už prakticky v Americe neseženete. Pod kapotou má poctivý atmosférický osmiválec 6,0 l o výkonu 355 koní a točivém momentu 522 Nm. Síla putuje na zadní kola skrze šestistupňový automat a dokonce i samosvor, takže s tímhle policejním autem by mohla být docela zábava.

I s plnou palubní výbavou, do které spadá těžký ochranný rám, zesílený podvozek, vysílačka, záložní baterie, počítač, hasící přístroj, lékárnička, kulovnice a megafon, se dostane tento speciální Chevrolet Caprice na stovku za méně než šest sekund a protože nemá omezovač (obvykle nastavený na 210 km/h), dokáže se rozjet na přibližně 250 km/h.

Později dorazí i šestiválcová verze, která bude určena především jednotkám ve velkých městech, kde není tolik výkonu potřeba. No, ani se nedivíme, že je o služby v řadách americké policie takový zájem, když se fasují podobné stroje

autoweb.cz

6.10.2009 8:04

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist