Bugatti: následník Veyronu v roce 2012

V roce 2012 chce Bugatti představit nástupce Veyronu, připravuje i závodní program pro majitele.

Pokořit tisícikoňový supersport s přeplňovaným šestnáctiválcem a maximálkou přes 400 km/h, se kterým však můžete jezdit každý den na nákupy a do práce, se podařilo jen pár odvážlivcům. A to pouze v soutěži o nejvyšší rychlost. Veyron by se tak dal přirovnat ke Concordu na silnicích. Je až neslušně rychlý, maximálně luxusní a s brutálními provozními náklady. Nejtěžší úkol tak čeká na inženýry samotné Bugatti, aby vytvořili auto ještě rychlejší, ještě pohodlnější a ještě exkluzivnější.

Nikdo neví, jakým autem nástupce Veyronu bude. Spekuluje se o verzi Targa, o čtyřdveřovém superkupé nebo o stejném konceptu jako současný model. Design by se neměl příliš výrazně lišit od nynějšího modelu.

Šéf Bugatti Franz-Josef Paefgen řekl, že nový model přijde na trh v letech 2011 nebo 2012. Prý je pro Bugatti největší výzvou postavit auto ještě rychlejší a zároveň přátelštější k životnímu prostředí. Dodal, že upjatost světové veřejnosti k emisím supersportů je smutná, nicméně se s tím nedá nic dělat. Jen pro zajímavost, průměrný Veyron vypustí ročně méně emisí než obyčejný hatchback, neboť většina majitelů nenajede více jak 2000 km za rok. Ale vysvětlujte to beďákovatým individuím ve vytahaných svetrech…

Bugatti chce také pro majitele založit závodní program, ale nespecifikuje, o co přesně by se mělo jednat. Několik zasvěcených se zmiňuje o závodní sérii, ale to vedení Bugatti nekomentovalo.

autoweb.cz

8.7.2008 7:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist