Aston Martin V8 Vantage

Se silnějším motorem a novým interiérem by měl Vantage jako pravý Aston nejen vypadat, ale konečně i jezdit.

Nejmenší model automobilky Aston Martin nebyl tak rychlý, jak se od něj čekalo – přestože časopisy naznačovaly tuhle skutečnost pokradmu, skoro stydlivě. Kritizovat něco tak nádherného se přece nesluší.

Věděl to ale i samotný Aston. Pokud má V8 Vantage odlákat spokojené zákazníky od Porsche 911, potřebuje sílu, která by odpovídala jeho snovému vzhledu. V Ženevě proto Aston Martin představí vylepšený V8 Vantage. Jeho vidlicový osmiválec byl převrtán ze 4,3 l na 4733 cm3, tedy bezmála o půl litru!

Podle britského magazínu Car dostante Vantage rovnou i vylepšený interiér: zmizí často kritizovaný levný klíček z Mondea, stejně jako součástky od Volva. (Aston Martin donedávna tvořil součást skupiny Premier Automotive Group, ovládané automobilkou Ford.)

Firma zatím neprozradila, jak se zvetšení zdvihového objemu projevilo na křivkách výkonu a točivého momentu. Nejvyšší výkon přes 400 koní můžete nicméně považovat za hotovou věc. Podrobnosti se dozvíte už příští týden přímo ze Ženevy. Zatím se spokojte se sadou úchvatných oficiálních fotek:

autoweb.cz

25.2.2008 10:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist