Češi kupují Porsche ve velkém

I když si odmyslíme Cayenne, je Porsche nejúspěšnější ze všech značek podobného ražení.

Že se nestydíte: v hospodě pořád hudráte, jak se všechno zdražuje, že vláda stojí za pendrek a u doktora jsou fronty… a pak jdete a koupíte si 911 GT3.

V průběhu roku 2007 prodalo Porsche českým a moravským zákazníkům 134 aut, což je o 13 kusů (neboli 10 %) víc než v roce předcházejícím. Stejně jako v jiných asijských zemích je u nás nejžádanějším modelem Cayenne, který si vybrala polovina zákazníků. (Tisková zpráva bohužel neuvádí, kolik z nich mělo tepláky, zlatý řetěz na krku a peníze v igelitce). V civilizovaném světě se Cayenne podílí na odbytu Porsche přibližně z jedné třetiny.

Naštěstí se našlo i 46 lidí, kteří si koupili některou z asi sto padesáti osmi verzí 911. Zbytek připadá na BoxsterCayman. Nejlevnějším modelem Porsche je základní Boxster 2.7 za 1 288 000 Kč. Na opačném konci stojí 911 GT2, jejíž cena se po přidání několika příplatkových prvků může vyšplhat vysoko přes šest milionů.

autoweb.cz

13.12.2007 7:00
Více o tématu: češiPorsche

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist