Barumka – Live Info: RZ 14 – 15

Velmi dramatický závěr uchystalo pro účastníky Barumky počasí.

Velmi dramatický závěr uchystalo pro účastníky Barum rally Zlín počasí. Na dvaadvacetikilometrové RZ Kudlovice se stalo osudným Garciju Ojedovi, který vylétl z trati a ztratil tak šanci na znovudobytí pátého místa. Díky počasí nejtěžší RZ barumky vyhrál Bouffier, který druhým časem na následující RZ 15 vybojoval nejvíce sledovaný souboj o třetí místo v celkovém pořadí nad Miroslavem Jandíkem (3. čas na RZ 14). Závěr už vypustil Martin Prokop, byv si jist svou pátou příčkou, mohlo se mu to ovšem na posledním úseku zle nevyplatit. Třetí čas tu totiž zajel Michal Bebenek a zůstal jen osm desetinek za Prokopovým pátým místem. Na RZ 14 byl díky proměnlivým podmínkám druhý Jan Štěpánek, v RZ15 dokonce zvítězil Karel Trojan. Roman Kresta (startovní číslo 1, Mitsubishi Lancer EVO IX):
Kdyby mě v pátek večer před první RZ někdo řekl, že to bude až tak hladké vítězství, tak bych mu nevěřil. Jel jsem poprvé s tímto autem a až na pár drobností všechno fungovalo bez nejmenších problémů. Václav Pech (startovní číslo 3, Mitsubishi Lancer EVO IX):
V servisu jsme měnili turbo a někdo špatně upevnil trubku, takže po první RZ jsem za stopkou musel zastavit a opravovat. Tekl olej vzadu na lyžinu a výfuk. Teď na mokru jsme mohli zvolnit, měli jsme už dostatečný náskok. Proti loňsku mě překvapilo, že vozy S1600 na nás tentokrát nestačily. Bryan Bouffier (startovní číslo 25, Peugeot 206 S1600):
Soubij s Jandíkem byl velmi těsný. Na předposlední RZ začalo silně pršet, ale my jsme pořád tlačili velmi moc a nakonec nám to vyšlo. Jsme moc spokojeni, byla to hezká rally, kolem trati bylo velké množství fanoušků. Miroslav Jandík (startovní číslo 18, Mitsubishi Lancer EVO VII):
Kdyby bylo sucho, tak bych se snad pokoušel třetí místo více hájit. Ovšem jet poslední RZ na mokru a suchých pneumatikách naplno, když jsme byli na takovém super umístění, to bych byl blázen. Enrique García-Ojeda (startovní číslo 21, Peugeot 206 S1600):
Na startu předposlední RZ pršelo jenom trochu, pak ale začalo hustě lít. V jednom místě jsme dostali aquaplanning a vylétli ven. Dostali jsme se zpět bez pomoci diváků, zjistili, že s autem nic vážnějšího není, a pokračovali dál. Martin Prokop (startovní číslo 11, Citroën C2 S1600):
Snažili jsme se pořád stejně, ale už s tím nešlo nic moc dělat. Souboj o páté místo mi naštěstí ulehčil soupeř, když vypadl mimo trať a my tak nemuseli na poslední RZ závodit. George Tanev (startovní číslo 7, Subaru Impreza STi):
Neočekávali jsme déšť, ale podmínky se rychle změnily a my na suchých pneumatikách za deště chybovali. Něco jsme trefili, ale ztratili jenom čas a na autě provedli kosmetické úpravy. Michal Bebenek (startovní číslo 30, Mitsubishi Lancer EVO IX):
Na předposlední RZ to byl boj. Měli jsme co dělat, abychom se vůbec udrželi na cestě. Vezli jsme si s sebou dvě náhradní intermedia, ale stačili je přezout až na poslední zkoušku. Karel Trojan (startovní číslo 16, Mitsubishi Lancer EVO VII):
Až do konce jsme museli pořád dolévat vodu. S tím motorem už nic neuděláme, budeme rádi, když se nám nezastaví na přejezdu do cíle soutěže. Jiří Volf (startovní číslo 31, Mitsubishi Lancer EVO IX):
Na RZ Kudlovice se spustila hrozná průtrž mračen. Chvílemi to bylo tak, že déšť nestíhaly brát ani stěrače. Na poslední RZ už jsem se krotil a Karel nám tak ujel. Tomáš Kostka (startovní číslo 48, Mitsubishi Lancer EVO VIII):
Ty Kudlovice stály za to! Závěr jsme proto raději prodali, abychom se bez problémů dostali do cíle. Roman Odložilík (startovní číslo 20, Renault Clio S 1600):
Na Kudlovicích začalo lít, musel jsem zvolnit, ale stejně to nestačilo a na chvíli jsme byli mimo trať. Celkové 12. místo – nic moc. Petr Poulík (startovní číslo 34, Mitsubishi Lancer EVO VII):
Auto je v celku a v cíli, takže maximální spokojenost. Na předposlední RZ jsme ještě stihli udělat defekt, levou přední pneu. INFO:
Enrique Garcia Ojeda – Jordi Barrabes (startovní číslo 21) byli na RZ 114 mimo trať.
George Tanev – Petar Sivov (7) byli na RZ 14 mimo trať.
Milan Pantálek – Karel Coufalík (29) havarovali v RZ 15

Michael Daněk

27.8.2006 4:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist