VIDEO: Dodge Viper SRT10 ACR

Pouliční závodníci, třeste se. Hrozivý Dodge Viper SRT10 ACR o výkonu 600 koní vás sežere zaživa.

Dodge Viper SRT10 ACR je vážně drsné auto. Jen se podívejte, všechen ten karbon, křídlo, masivní kola… Pod kapotou má desetiválec 8,4 l o výkonu celých 447 kW (600 koní) Na rozdíl od jiných amerických rádobysporťáků dostal vyladěný a navíc stavitelný podvozek KW. A všechna ta křídla a křidélka tam nejsou pro parádu, při rychlosti 240 km/h vytváří přítlak 455 kg. Přenos síly má na starosti šestistupňová manuální převodovka TR6060 a samosvorný diferenciál GKN ViscoLok.

U podobně vypadajících aut většinou v této fázi začínáme brečet, že se s nimi nedá jezdit jinde než na okruhu. Jenže dnes uděláme výjimku, s touhle okřídlenou šestisetkoňovou raketou můžete i na běžné silnice. Obyčejný Viper SRT10 je na stovce za 3,5 sekundy a verze ACR bude určitě ještě rychlejší. Pokud se chcete vydat na okruh (ano, chcete!), je možné nahradit přední nárazník závodní verzí, která zvýší přítlak na přední nápravě o jednu třetinu. Nevěříte? Tak sledujte:

autoweb.cz

19.11.2007 7:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist