Připravují se Audi TT-S a TT-RS

Dvě ostré verze jsou náplastí na šok, který sportovním nadšencům připravila dieselová verze.

A když už jsme se otřeli o ten diesel: málo platné, stylová kupátka si prostě nekupují jen nadšení hltači zakroucených okresek, ale i lidé, kterým jde především o styl. A pokud jim zrovna učarovaly úsporné a pružné turbodiesely, je to jejich volba.

Sportovní nadšenci si nicméně přijdou také na své. Dvoulitrový přeplňovaný čtyřválec TFSI, známý z Golfu GTI, se dočká pořádného přeladění, po kterém jeho výkon vyskočí z 200 na celých 280 koní, nebo možná i 300 koní. Zatím nejsilnější verze tohoto motoru funguje v novém Audi S3, kde má 265 koní.

Audi TT velká fotogalerie

Audi TT fotogalerie

Aby toho ale nebylo málo, světlo světa by měla spatřit i vrcholná verze s tradičním označením RS. Pod její kapotou se bude skrývat pětiválec o objemu 2,5 litru, plněný turbodmychadlem a napojený na zesílenou převodovku DSG a pohon všech kol. Zesilování bude skutečně potřeba, protože plánovaný výkon má hodnotu 350 koní. To už je slušná šance na poškádlení Porsche Cayman S, co říkáte?

Honza Koubek

9.10.2006 9:43

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist