Porsche zdvojnásobí výrobu do roku 2012

Tempo, kterým Porsche prodává nové vozy, alespoň zatím nepoleví.

Ba právě naopak, s příchodem nových modelů se určitě dále zvýší prodeje a z exkluzivní značky se stane mainstream. V současné době dodává automobilka ročně na trh zhruba 100 000 vozů. Před šesti lety to byla polovina. Denník Detroit News informuje, že tato čísla se mohou během příštích šesti let opět zdvojnásobit.

Analytici z banky Morgan Stanley totiž odhadují, že v roce 2012 bude Porsche prodávat zhruba 200 000 vozů ročně. Experti z konzultantské firmy CSM Worldwide jsou už méně optimističtí a odhadují počet vyrobených vozů na 150 000 v roce 2013.

Díky své kontrole nad největším evropským výrobcem, kterým je Volkswagen AG, je Porsche ve výborné pozici. Může využívat výzkumná a vývojová centra VW, čímž se dá ušetřit pořádný balík. Profesor Ferdinand Dudenhoeffer z další konzultantské firmy – B&D Forecast odhaduje, že díky zdrojům VW by se roční výroba eventuálně mohla dostat až k číslu 500 000.

Podle Morgan Stanley se další prodeje Porsche rozjedou po uvedení nových modelů – Porsche Panamera v roce 2009, nového kupé, založeném na Panameře a teoreticky i nového mini SUV, založeného na modelu Cayenne.

autoweb.cz

12.6.2007 9:25

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist