Hyundai s tisícovkami koní vyjede v roce 2009

Vlastně ani tak nevyjede, jako spíše vypluje. Koncern Hyundai se totiž vrhá do neznámých vod.

Jak může Hyundai konkurovat luxusním značkám jako jsou Lexus, Infiniti či rovnou Mercedes? Jednoduše – nebojí se myslet ve VELKÉM. V roce 2009 se mají na moře vydat luxusní rekreační lodě z produkce tohoto koncernu.

Jde o skutečně výnosný byznys a Korejci nejsou oboru žádní žabaři – jejich tankery a kontejnerové lodě brázdí všechna moře světa. Při výnosu 4000 dolarů na tunu výtlaku u největších lodí pro rekreační účely (Queen Mary 2 a Liberty of the Seas mají obě přes 151 000 tun) se celkový výdělek pohybuje okolo sedmi set milionů dolarů.

Hyundai Heavy Industries (mateřská firma automobilky Hyundai) nedávno dokončila první menší loď pro kupce z Evropy. Pokud se vrhne mezi největší lodě světa, půjde pro celou firmu o velmi výnosný obchod.

O motorech zatím nejsou známy bližší informace, ale například již zmiňovaná Queen Mary 2 používá čtyři dieselelektrické agregáty s celkovým výkonem 157 000 koní. Kam se hrabe takový Veyron…

autoweb.cz

15.7.2007 8:20

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist