Jak bude vypadat nová Mazda6?

Na tokijském autosalonu představí koncept Takeri. Odhalí podstatu designového jazyka, na jehož základě vznikne nová řady 6.

Mazda 6 má za sebou nutný facelift, pohledem obvyklých životních cyklů automobilů se nutně blíží čas na modelovou obměnu. Stále je to velmi dobré auto, ale nový model by se měl zřejmě ukázat někdy za rok a půl. A bude vypadat tak jako koncept Takeri, který si automobilka přichystala na autosalon v Tokiu.

Odmyslete si samozřejmě přehnaně výrazné křivky a lomy, se kterými by auto do reálného světa nesmělo, ale výrazná přední maska s agresivním mříží, plynule ubíhající blatníky, menší plocha zasklení, toho všeho se zřejmě na nové Mazdě 6 dočkáme.

Své napovídá i technika použitá pod kapotou, koncept je vybaven turbodieselem
Sky Activ-D o objemu 2,2 litru s lehkou konstrukcí, systémem start/stop a regenerativním systémem brzdění. Nová Mazda 6 tak bude podle všeho sázet na dynamické vzhled a ekonomicky a ekologicky příznivé provozní parametry.

25.10.2011 10:00| autor: Filip Rakovan

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist