Gemballa Mirage GT

Model Carrera GT je ztělesněním honby automobilky Porsche za technickou dokonalostí. Ale některým motoristickým nadšencům se nezavděčíte.

Tuneři z dílny Gemballa nyní pracují na sérii 25 vozů s velmi promyšlenými úpravami. Jedenáctý z nich si můžete prohlédnout na našich fotkách, je prý pro „velmi známého profesionálního fotbalistu.“

Díky upravené elektronice má desetiválec Porsche o 45 kW (60 koní) vyšší výkon, točivý moment se zlepšil o 20 Nm. Oproti sériovému vozu je Gemballa Mirage GT na stovce o 0,1 sekundy rychleji – tedy za 3,8 sekundy.Výkonu také prospěl nový nerezový výfuk se čtyřmi koncovkami.

I laik si musí všimnout obřích vstupů vzduchu rozmístěných po celém voze. Ten nejmarkantnější je zřejmě na střeše a vede vzduch přímo k vzduchovému filtru. Vepředu najdeme nový přední nárazník, po stranách upravené prahy a v zadním nárazníku upravený střední díl, který poskytuje zadní nápravě víc přítlaku. Zvláštností je také výsuvné křídlo, které pomáhá při brzdění.

Zájemci musí splňovat dvě podmínky – mít zbytečných 229 000 eur bez daně (zhruba 6 320 000 korun) a vlastní Carreru GT. A také je dobré mít vkus, fotbalistova kombinace třpytivého laku se zlatými doplňky se nám zdá jaksi… fotbalistická.

autoweb.cz

2.10.2007 8:01

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist