Porsche v Ženevě: z extrému do extrému

Porsche přiveze do Ženevy 911 GT3 a Cayenne Diesel. A samozřejmě také Panameru a ostatní modely.

Výstavní plocha automobilky Porsche bude na autosalonu v Ženevě opravdu pestrá. Na jedné straně bude stát ztělesnění erotiky za volantem – nové Porsche 911 GT3, které z nového atmosférického šestiválce 3,8 l dává úctyhodných 435 koní, zatímco na druhé straně se bude naparovat dieselové Porsche Cayenne. A samozřejmě čtyřdveřová Panamera, kterou prvně uvidíme naživo.

Aspoň, že mají u Porsche smysl pro humor, když nechávají takového Boha, jakým je Walter Rohrl, pózovat spolu s dieselovým Cayenne a traktorem Porsche. Že by nám tím chtěl velmistr Rohrl naznačit, jak je na tom dieselový Cayenne s kultivovaností? No, počkejme si na osobní zkušenost…

Základní technické parametry obou vozů jsme si již představili, ale pro jistotu je ještě jednou připomeneme. Porsche 911 GT3 se dostane na stovku za 4,1 sekundy a rozjede se až na 312 km/h.

Porsche Cayenne Diesel má pod kapotou šestiválec 3.0 TDI, který produkuje výkon 240 koní a točivý moment 550 Nm v 2000 ot./min. To stačí ke zdolání stovky za 8,3 sekundy a maximu 213 km/h. Spotřeba je solidních 9,3 l/100 km, takže auto urazí na jednu nádrž přes 1000 km.

Dieselový Cayenne dostane v základu šestistupňovou automatickou převodovku a inovovaný systém PTM, který rozděluje přenos výkonu mezi přední a zadní nápravu podle aktuálních podmínek.

Dále Porsche ukáže faceliftovaný Boxster a Cayman, celou řadu modelů 911 a také závodní speciál 911 GT3 RSR.

autoweb.cz

20.2.2009 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist