Peugeot 308 předčasně odhalen!

Ne, tohle není facelift třistasedmičky, opravdu se díváte na zbrusu nový model.

Oficiální premiéru svého rivala pro Ford Focus a Volkswagen Golf si Peugeot naplánoval na 27. června. Nevíme, zda se tyto fotky dostaly na světlo boží náhodou, nebo se automobilka připojila k čímdál běžnější strategii plánovaných „úniků“,  jisté však je, že na ohlášené prezentaci už nebude co odhalovat.

Jak vidno, žádná velká revoluce se nekoná. Designéři zachovali siluetu i řadu charakteristických detailů současné 307. „Tlama“ v předním nárazníku, přidaná do této modelové řady v rámi faceliftu před dvěma lety, vyhlíží nyní ještě hladověji. Těsně nad ní se pak objevilo něco, co má nejspíše evokovat příbuznost se závodním speciálem 908, ale podle nás to prostě vypadá, jako by Peugeot okopíroval ten nejhorší možný detail z Mercedesu SLK.

Peugeot 308 velká fotogalerie

Peugeot 308 fotogalerie

O technice 308 toho mnoho nevíme, nicméně se domníváme, že pokud by Peugeot vyvíjel zcela novou platformu, už by se o tom vědělo. Očekávejte tedy mírně upravený podvozek odcházející generace.

Z pohonných jednotek si největší oblibu určitě získají naftové čtyřválce 1.6 a 2.0 HDI. Jedinou opravdovou novinkou v motorovém prostoru bude podle našich informací benzínová šestnáctistovka z kooperace PSA a BMW, která už pohání Mini Cooper.

Až na podzim letošního roku dorazí k prodejcům první kusy 308, cenovky na jejich oknech by neměly být o mnoho vyšší než v případě současného modelu. Hádáme, že cena pětidveřové 308 1.6 HDI v základním provedení neprolomí půlmilionovou hranici.

autoweb.cz

28.5.2007 8:22

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist