Bentley má auto silné jako Veyron!

Může tradiční britská limuzína zvládnout šílených 1001 koní? Patrně nemůže. Bohužel.

Automobilka Bentley postavila prototyp Arnage se čtyřikrát přeplňovaným motorem W16, který pohání Bugatti Veyron. Napsal to britský týdeník Autocar.

Bentley patří do skupiny VW, stejně jako Bugatti. Duchovním otcem projektu „Arnage W16“ je podle Autocaru ředitel Bentley Franz-Josef Paefgen.

I když by to bylo krásné, sériová výroba takového vozu není příliš pravděpodobná. Možná by ale připadala v úvahu odladěná verze, která by nekladla tak vysoké nároky na chlazení a trakci jako W16 ve Veyronu.

V roce 2010 nicméně dorazí na světové trhy zcela nový Arnage, vypátral dále Autocar. Bentley prý využije hliníkový prostorový rám z Audi A8, byť s několika konstrukčními úpravami. Karoserie by díky tomu měla „zhubout“ o nějakých 150 kg.

Archaický motor V8 6,75 l by měl zůstat zachován, bude však doplněn o hybridní ústrojí! Jinak by nevyhověl očekávaným emisním normám – vždyť v roce 2009 mu bude už padesát let.

Podle Paefgena je nový Arnage pro automobilku největší výzvou od třicátých let minulého století.

autoweb.cz

18.10.2007 7:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist