Michael Schumacher znovu usedne za volant Formule 1!

Legendární pilot a sedminásobný mistr světa nahradí v monopostu Ferrari zraněného Felipeho Massu.

Nejprve se o tom spekulovalo, ale nakonec byla tato zpráva potvrzena oficiálně. Michael Schumacher se vrátí do kokpitu monopostu Ferrari. V nadcházejících závodech nahradí zraněného Massu, který se nyní zotavuje z nepříjemné nehody, která ho postihla během kvalifikace na GP Maďarska.

Čtyřicetiletý Schumacher pověsil helmu na hřebík už v roce 2006. Prohlásil, že pro něj sice kapitola Formule 1 definitivně skončila, ale protože je vůči týmu Ferrari velmi loajální, nemůže ignorovat vzniklou nepříjemnou situaci.

Nicméně se chce bývalý šampión této výzvě postavit čelem. Nyní ho čeká přibližně měsíc dlouhá příprava, aby mohl startovat v nadcházející GP Evropy, která se pojede 23. srpna.

Schumacher také musí podstoupit lékařské testy, které ukáží, zda je závodění schopen. Letos na jaře se totiž zranil při pádu z motocyklu, ale sám Schumacher věří, že je vše v pořádku a do kokpitu F1 usednout může.

autoweb.cz

30.7.2009 8:01

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist