Volkswagen Passat CC: navržen pro Ameriku

Nejvýznamnějším trhem pro nový Passat s nižší střechou budou Spojené státy, přiznal VW.

Volkswagen by rád do budoucna vylepšil svoji pozici v rámci celosvětového automobilového průmyslu a postupně zaútočil na Toyotu. Klíčem k dominanci je ale severoamerický trh – teprve ten, kdo uspěje v USA, má šanci stát se světovou jedničkou.

Strategie automobilky Volkswagen počítá s novu továrnou přímo v USA a do budoucna také s modely vyvinutými speciálně pro tamní trh. První kroky již ale byly učiněny: firma je přesvědčena, že nový Volkswagen Passat CC (v Americe mu říkají Volkswagen CC) bude nejpopulárnější právě ve Spojených státech.

Volkswagen Passat fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Volkswagen Passat fotogalerie

Detlef Wittig, bývalý šéf Škodovky a nynější marketingový ředitel Volkswagenu, řekl, že 60 % všech prodaných pasattů CC by mělo zamířit do USA. Po zářijovém zahájení prodeje bude Volkswagen CC v Americe stát 30 000 dolarů, což při současných absurdních kurzech odpovídá částce pod 490 000 Kč. V Evropě vyjde nejlevnější Passat CC na tři čtvrtě milionu korun a k dostání bude od června.

autoweb.cz

30.4.2008 7:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist