Porsche 911 GT3 RS oficiálně

Nejpornografičtější auto světa právě dorazilo. Dneska se nám bude těžko spát...

Říkejte si co chcete, ale tohle auto by se mělo ukazovat jen po desáté hodině večer a pouze odolným jedincům. Slabší povahy by totiž mohly mít srdeční a respirační potíže. No, i s námi to teď hází docela dost.

Porsche 911 GT3 RS je prostě zhmotněním všech vlhkých snů, které automobilový fanatik má. O tom není sporu. Vždyť vedle GT3 RS působí obyčejné Porsche 911 jako ořezávátko pro slečinky

Technicky vychází Porsche 911 GT3 RS z nové gététrojky, takže se vzadu ukrývá nový plochý šestiválec 3,8 l. Jeho výkon však nyní dosahuje na neuvěřitelných 450 koní. A to prosím stále s atmosférickým sáním. 118 koní na litr dnes snad nikdo neumí.

GT3 RS je o 10 kg lehčí než standardní GT3, což se nezdá jako moc, ale navíc má ochrannou klec, která určitě nějaké to kilo přidala. Oproti 911 GT3 má „ereso“ kratší odstupňování převodovky, takže akcelerace bude ještě brutálnější.

V tiskové zprávě jsme se nic nedočetli o klimatizaci, rádiu, navigaci, vyhřívaných sedačkách, stabilizaci a jiných zvěrstvech. Zdá se tedy, že tohle bude jedna z nejdivočejších 911 všech dob. Prostě ideální služební automobil pro Boha.

Samozřejmostí je funkční bodykit s nastavitelným karbonovým křídlem, akční barvy, odlehčené 19“ ráfky, na které se nazouvají salámy o rozměru 245/35 ZR19 vpředu a 325/30 ZR19 vzadu, masivní brzdy a skořepinové sedačky v interiéru, kde najdete jen to nejnutnější – například volant a tři pedály (a stahování okének).

Porsche stanovilo i cenu nové 911 GT3 RS. Naúčtuje si za ní 122 400 eur bez daně, což je v přepočtu nějakých 3 750 000 korun i s daní. Sakra, asi se kvůli tomuhle autu upíšeme ďáblu.

autoweb.cz

19.8.2009 9:29

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist