Policie chytá piráty na YouTube

Pozor – ublížit vám mohou nejen záběry z vaší ložnice, když se dostanou na internet, ale i z auta!

Skotská policie jde s dobou: silniční piráty hledá nikoliv na silnicích, kde by se to nabízelo, nýbrž na YouTube. (Jistě to nijak nesouvisí s tím, že u počítače neprší a k horké kávě je to jen pár kroků.) Policisté prý sledují videa na YouTube a hledají řidiče, kteří se chlubí porušováním předpisů. Momentálně mají spadeno na nějakého motorkáře.

Rádi bychom věděli, jak dokazování funguje v praxi. Bez asistence druhé osoby je prakticky nemožné natočit se při páchání přestupku tak, aby byla vidět registrační značka nebo váš vlastní obličej. Na druhou stranu, pokud se vážně vystavíte na YouTube, jak přejíždíte dvojitou plnou dvousetkilometrovou rychlostí s mobilem u ucha a flaškou v ruce, zasloužíte si odebrat kromě řidičského průkazu také průkaz občanský.

Podle skotské policie přibývá případů, kdy řidiči jezdí zhovadile zvlášť kvůli tomu, aby se pak pochlubili světu na YouTube. Věříme, vždyť takové dementy máme i u nás:

autoweb.cz

30.1.2008 10:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist