Dodge Viper končí! (a Jeep Wrangler také)

Restrukturalizace automobilky Chrysler má své první oběti.

A je to tady! Chrysler vyhlásil bankrotnoví správci začínají úřadovat. A protože cílem je zlepšení finanční situace firmy, nemají šanci na přežití ztrátové, maloobjemové či nějakým jiným způsobem nevhodné produkty.

Prvním autem, které se přestane vyrábět, je Jeep Wrangler. To se dá pochopit, protože se nejedná o příliš povedený a hlavně příliš prodávaný model. Podle nového správce by si tato modelová řada vyžádala investice ve výši 550 milionů až jedné miliardy dolarů, aby byla konkurenceschopná. A proto nastal čas na její likvidaci.

Co ale zamrzí automobilového nadšence, je zpráva týkající se konce modelu Viper. Chrysler (nebo chcete-li Dodge) Viper vznikl vlastně náhodou, když několik techniků tajně vrazilo do ručně svařených trubek motor z dodávky. A ono to fungovalo (aspoň na zákazníky). Viper měl být pokračovatelem filozofie Cobry – brutálních výkonů v co nejmenším a nejjednodušším balení.

Chrysler ale nechce Viper odpravit jako nemocné prase. Již delší dobu se hovoří o prodeji této značky a občas se objeví několik zájemců. Tak doufejme, že se najde investor, který jméno Viper koupí a nenechá ho zdechnout.

autoweb.cz

6.5.2009 7:57

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist