Bugatti 16 C Galibier Concept oficiálně + video

Bugatti představuje první z konceptů čtyřdveřového superauta. Má šestnáctiválec s kompresory.

Ačkoli se může zdát, že se bude opět ve Frankfurtu na stánku Bugatti na co dívat, není tomu tak. Koncept Bugatti 16 C Galibier (nakonec se tedy nebude jmenovat Bordeaux) se představí na soukromé party pro vybrané a pozvané.

I tak je ale tento koncept čtyřmístného čtyřdveřového auta velmi působivý. Nejde při tom ani tak o design, na který si jistě uděláte obrázek sami. Spíše jde o celé pojetí auta. Pod kapotou má osmilitrový šestnáctiválec, který vychází ze stejně velké jednotky v Bugatti Veyron. V konceptu 16 C Galibier ale není přeplňovaný čtveřicí turbodmychadel, nýbrž dvoustupňovými kompresory. Bugatti nevysvětluje, co to znamená, ale určitě se to brzy dozvíme. Jeho výkon bude ležet mezi 800 a 1000 koni, což z něj automaticky činí nejvýkonnější čtyřmístné čtyřdveřové auto na světě. A je i ekologický, neboť může jezdit na alkohol.

No, asi bude nejlepší, když za sebe necháme mluvit fotografie a video. Brzy se objeví další informace a ty vám samozřejmě přineseme.

 

autoweb.cz

15.9.2009 8:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist