Audi TT Clubsport quattro podruhé

Druhý koncept stejného názvu předznamenává příchod sériové verze. Aspoň si to myslíme...

Minulý týden jsme psali, že Audi se chystá vyrobit malou sérii konceptu TT Clubsport quattro. Jako by automobilka chtěla tuto domněnku potvrdit, vyrukovala o víkendu s druhým konceptem stejného názvu. Audi TT Clubsport quattro 2008 si zachovává hlavní znaky originální studie, ale nelze si nevšimnout, že má mnohem blíž ke standardnímu TT.

Oproti němu má Clubsport o 66 mm širší rozchod – proto ty svalnatě vyboulené blatníky. Nízké čelní okno drží na místě tmavé A-sloupky, které z některých úhlů téměř nejsou vidět. TT Clubsport chce očividně vypadat jako pravý speedster. Celkový dojem dotvářejí detaily jako LED denní světla, černá maska chladiče nebo zadní difuzor.

I nový „koncept“ je poháněn motorem 2.0 TFSI, naladěným na 220 kW/300 koní. Jeho sílu přenáší na všechna čtyři kola dvouspojková převodovka S tronic a pohon všech kol na bázi spojky Haldex.

Audi stále trvá na tom, že jde pouze o studii. Fakt, že se druhá verze konceptu tolik přiblížila standardnímu modelu, si nicméně vykládáme jako faktické potvrzení přípravy na sériovou výrobu.

autoweb.cz

26.5.2008 8:51

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist