Alfa Romeo 8C GTA bude!

V zákulisí kolují řeči o tom, že Alfa Romeo 8C Competizione GTA je ve vývoji a bude se vyrábět v omezené sérii.

Model Alfy Romeo 8C Competizione vzbudil nadšení a stejně tak každá spekulace o tom, že nějaký model použije aspoň nějakou její komponentu. A nyní se spekuluje o tom, že model GTA, ještě rychlejší verze 8C, směřuje do výroby.

Podle britského magazínu Autocar připravuje Alfa Romeo speciální model na oslavu 100 let automobilky v roce 2010. Bude vyrobeno pouze 100 kusů, což by z modelu na bázi 8C udělalo patřičně exkluzivní kousek. 8C GTA by měla mít stejný motor jako „standardní“ model, ale o výkonu až 500 koní. Také se dá očekávat využití lehkých materiálů, protože zdroje z automobilky hovoří o „úspoře 150 kg“. Automobil s takovými parametry by mohl pozvednout slávu Alfy na závodních okruzích, odkud se postupem času vytratila.

Jiné spekulace se týkají použití platformy nového Ferrari California, ale podle zasvěcených by se mělo jednat o nástupce modelu 8C a nikoli o 8C GTA.

autoweb.cz

9.7.2008 7:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist