Škoda Fabia RS: známe její výkon

Že by nám konečně nabídla Škoda sportovní auto? Možné to je.

Nová Škoda Fabia RS se pomalu dokončuje. Nebude trvat dlouho a určitě spatříme první maskované prototypy. Velké překvapení se ale čeká pod kapotou. O motoru 1.4 TSI se už ví, ale zatím nebyl jasný jeho výkon. Nyní se k nám od velmi dobře informovaného zdroje dostaly zprávy, které prozrazují to nejdůležitější.

Škoda Fabia RS bude na přední kola posílat rovných 180 koní, což je stejný výkon, jaký nabízí nový Seat Ibiza Bocanegra. A protože je to porce, se kterou by mohla mít přední náprava problémy, dostane na pomoc elektronickou uzávěrku diferenciálu XDS, kterou najdeme například v Golfu GTI.

Škoda Fabia II fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Škoda fabia II 2 fotogalerie

K dispozici bude sedmistupňová převodovka DSG s tlačítky pod volantem a není jisté, zda vůbec dostane Fabia RS klasický manuál. Rychlá Fabia by se měla dočkat i sportovního nastavení podvozku, ostřejšího řízení a výkonnějších brzd, což se dá chápat jako samozřejmost.

Škoda Fabia RS fotogalerie – vše co potřebujete vidět

škoda fabia RS fotogalerie

Interiér i exteriér se ponesou v duchu jména RS, takže uvnitř najdeme sportovní černobílé sedačky s logem vRS, černý strop a sportovní volant, zvenku pak poznáte Fabii RS podle agresivních nárazníků a speciálních 17“ kol.

Nejlepší samozřejmě bude počkat si na oficiální informace, které by se měly dostat ven před autosalonem v Ženevě, kde by se mohla nová Škoda Fabia RS ukázat. V nabídce rychlých škodovek tak doplní model Škoda Octavia RS. Teď už zbývá jen počkat na Superb RS, a celá rodina bude kompletní…

autoweb.cz

3.10.2009 11:26

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist