Známe výkon Audi RS6!

Dvě turba pomohou desetiválci z Lamborghini rozdrtit konkurenční BMW M5.

Upovídaný zaměstnanec ingolstadtské automobilky kdesi komusi prozradil kód šasi nového Audi RS6. Co na tom, ptáte se? Inu, nic moc – až na to, že z kódu lze vyčíst řadu zajímavých informací.

Sada znaků identifikujících novou RS6 vypadá podle uvedeného zdroje takto: Audi AG 4F 7967 21 AAJ N31 N30 579 426 5002. Pro někoho nepřehledná změť čísel a písmen, pro senzacechtivé novináře zlatý důl. Zajímavá jsou hlavně poslední tři čísla.
579 udává výkon v koňských silách. Druhé číslo představuje stejný parametr, ale v kilowattech, a třetí informací je objem motoru v kubických centimetrech – 5002.

Je veřejným tajemstvím, že RS6 bude poháněna vidlicovým desetiválcem odvozeným od pohonné jednotky Lamborghini Gallardo. Na rozdíl od modelů S6 a S8 ale dostane přeplňování. Očekávejte točivý moment přes 700 Nm.

Vorsprung durch kraft
To však není všechno: Audi údajně chystá ještě silnější verzi Plus. Od té se čeká výkon až 635 koní, se kterými RS6 strčí do kapsy kdejaký supersport.

O přenos síly na kola se má starat šestistupňový automat ZF – a zřejmě se pořádně zapotí. Bude se totiž muset vypořádat s celou tisícovkou newtonmetrů.

K RS6 i RS6+ bude možné dokoupit karbon-keramické brzdy, které již dnes figurují v nabídce příslušenství pro S8 a R8.

autoweb.cz

27.6.2007 9:11

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist