Škoda Yeti už se testuje

Detlef Wittig potvrdil, že prototyp malého SUV Škoda Yeti už prochází jízdními zkouškami v terénu. Informovala o tom MF Dnes.

Pokud už sháníte kabát a teleobjektiv, zadržte: Yeti se podle slov šéfa automobilky netestuje v Čechách. Od původního konceptu se bude lišit zaprvé designem, ve kterém určitě najdeme spoustu prvků z Roomsteru a nové Fabie, ale hlavně i podvozkem.

Zatímco koncept měl poháněná pouze přední kola, sériová Škoda Yeti bude mít pohon všech kol. Vzhledem k rozpačitým reakcím na pseudoterénní předokolku je to pozitivní krok, i když lze předpokládat šikanu ze strany některých příliš aktivních ekologických aktivistů. Protože čtyřkolky jsou přece špatné, že ano.

Škoda Yeti I fotogalerie – vše co potřebujete vidět

škoda Yeti I 1 fotogalerie

Po blíže nespecifikovaném ukončení testování bude uvedení do výroby trvat ještě zhruba rok a půl. Mezi další zajímavosti, které Wittig řekl, patří i potvrzení, že na Ženevském autosalonu oznámí ceny nové Fabie, nebo že v novém závodě v Číně už běží zkušební provoz.

Šéf škodovky mluvil i o snaze Bruselu zavést limity exhalací CO2. Zdůraznil, že automobilový průmysl musí ke snížení přispět, ale rozhodně nesmí být sám. „Bylo by bláznivé snižovat emise na základě nějakého rozhodnutí skokově na určitou hranici,“ řekl. „To nejde, některé automobilky by byly úplně ze hry. Existovala by jen malá, nejúspornější auta. Lidé ale chtějí různé velikosti. Nejlepší by bylo, aby komise řekla, o kolik máme emise snížit v procentech.“

Mluvil také o nutnosti, vzít na vědomí alternativní paliva, jako CNG nebo biolíh. Dodal, že Octavia na biopalivo, připravovaná pro švédský trh, by se klidně mohla prodávat kdekoli, chybí jen potřebná infrastruktura čerpacích stanic.

Honza Koubek

9.2.2007 11:43

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist