Potvrzeno: nejmenší BMW dostane turbomotor z 335i

Mnichovská automobilka zveřejnila a pak zase stáhla technické údaje kupé řady 1. Byl to omyl, nebo záměr?

BMW pokračuje s odhalováním novinek jako na běžícím pásu. Britské zastoupení v průběhu týdne nečekaně zveřejnilo na svém webu oficiální informace o kupé řady 1, jehož počítačově vytvořenou podobu jsme před časem exkluzivně přinesli.

Patrně šlo o omyl, jelikož dnes už na stránce www.bmw.co.uk žádné detaily o jedničkovém kupé nenajdete. Možná to naopak byl plán, jak vzbudit trochu rozruchu. Motoristická média každopádně neváhala a důležité údaje zachytila.

Kupátko by mělo zpočátku být nabízeno ve třech motorizacích: 120d, 123d a 135i. Tu první už známe, byť jsme zatím neměli čest s nejnovější verzí. O té druhé jste si mohli přečíst na autowebu včera. Zato ta poslední…

BMW řada 1 velká fotogalerie

BMW řada 1 fotogalerie

O instalaci přeplňovaného řadového šestiválce 3,0 l do subtilní karoserie řady 1 se spekulovalo už dlouho předtím, než BMW tento motor vůbec představilo (v modelu 335 Ci). Teď je to ovšem oficiální. Představte si malé, krátké auto, jehož zadní kola roztáčí síla 400 Nm, dostupných už od 1300 ot./min.! Výkon činí 306 koní.

Zrychlení na stovku prý nebude trvat déle než 5,3 s. A kdo ví, na jakou rychlost by se 135i rozjela, kdyby ji v 250 km/h nezarazil obligátní omezovač.

Naše předchozí informace se tedy ukazují jako správné. Doufejme, že později se potvrdí i to ostatní a BMW opravdu vyrukuje s ultimativním kupé M1, poháněným atmosféricky plněným motorem.

autoweb.cz

29.6.2007 7:00
Více o tématu: BMW

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist