Porsche tlačí na VW kvůli vývoji nového Cayenne

Kvůli vlastnímu modelu holdá urychlit práce na druhé generaci Volkswagen Touareg.

Porsche bylo první automobilkou, která přišla na trh s SUV, vyvinutým společně s Volkswagenem a Audi. Původní Cayenne se světu představil v roce 2002, o celý rok před VW Touareg a Audi Q7. Nyní Porsche tlačí na Volkswagen, aby urychlil vývoj projektů, ze kterých by mohl vzniknout nový Cayenne.

Vedení Porsche chce nový Cayenne uvést na trh v první polovině roku 2010, ale VW Touareg druhé generace se nemá objevit dříve, než ke konci roku 2010. Magazín Automobilwoche hlásí, že šéf Porsche Wendelin Wiedeking tlačí všemi možnými prostředky na VW (ve kterém má Porsche podíl 30,9%,) aby urychlilo vývoj projektů, ze kterých chce Porsche čerpat. A to i přesto, že by podobné urychlení znevýhodnilo VW. Od Audi se zatím nečeká, že by nahradilo model Q7 další generací dříve, než v roce 2013.

Wiedeking v lednu jasně sdělil vedení VW, že chce urychlit vývoj nového Cayenne kvůli strachu z rostoucích cen ropy, které by mohly poptávku po pěkně žíznivém SUV ohrozit. Nový model bude mít mnohem nižší spotřebu a nabídne i hybrid pod kapotou.

autoweb.cz

18.6.2007 10:12

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist