Nový Volkswagen Golf VI bude nahrazen již za 3 roky!

Z Wolfsburgu unikly dokumenty prozrazující pravdu okolo nového Golfu.

Volkswagen Golf se sotva představil veřejnosti, jeho první exempláře uvidíme na silnicích až za několik týdnů, ale už teď z automobilky unikly informace o nahrazení nového Golfu novou generací v roce 2011. A nebude se údajně jednat jen o rychlý facelift, Golf VII bude úplně nové auto s novým podvozkem a novými motory.

Není žádnou neznámou, že nový Golf VI není zas až tak nový. Jistě, pod kapotou najdeme nové pohonné jednotky, ale podvozek vychází z minulé generace Golfu. Odcházející Golf na tom podvozkově nebyl nijak špatně, jenže za pár let může být všechno jinak, a tak Volkswagen urychluje vývoj.

Nový Volkswagen Golf VI by se tedy dal považovat za jakýsi velký facelift, než dorazí opravdu nový Golf VII. Volkswagen proto nepočítá s prodejem více jak 1,6 milionu vozů, minulé generace se při tom prodalo přes 2,3 milionu kusů.

Volkswagen Golf fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Volkswagen Golf fotogalerie

Nejdůležitější novinkou Golfu VII bude nová platforma, kterou u VW označují jako MQB (Modular Querbaukaste). Podle vedení bude možné nabídnout mnohem pestřejší paletu pohonných systémů. Platforma MQB umožní jednoduchou (a levnou) zástavbu pohonu všech kol nebo také například hybridního systému, se kterým se do nového Golfu počítá. Možná bude i implementace elektromotoru a velkých baterií, které zaručí dlouhý dojezd, a tak nebude potřeba pomocný spalovací motor.

Nové modely Volkswagenu se budou orientovat na maximální možnou úsporu paliva, což se dá ale očekávat také u všech ostatních výrobců. Nový Golf dostane pouze přeplňované motory, které budou začínat u čtyřválcové dvanáctistovky s turbem a výkonem okolo 75 koní. Možná se to zdá málo, ale nový Golf VII také zhubne minimálně 100 kg a to prospěje nejen ekologii, ale stejně tak ovladatelnosti. Konečně.

Podle Volkswagenu se již nové modely nebudou zvětšovat a očekává se spíš opačný trend. Automobilka plánuje podobné radikální kroky i s ostatními modely, hlavně pak s Passatem a také Polem. Prvním vozem, který bude sledovat novou filozofii, je podle očekávání Volkswagen Up!.

autoweb.cz

7.10.2008 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist