Nissan GT-R znovu na Nordschleife

Nissan zopakuje svůj pokus o dobytí hradu Nürburg.

Nissan se znovu pokusí pokořit Severní smyčku Nürburgringu. Jeho současný čas 7:29 rozhodně není špatným výsledkem, dokonce je tak dobrý, že Porsche obviňuje Japonce z podvádění.

Nissan přiveze do pohoří Eifel model GT-R pro příští rok, jež není vybaven systémem launch control, má o pět koní více, nový typ pneumatik Dunlop a také několik blíže nespecifikovaných úprav na podvozku.

Dalšími změnami prošly drobné detaily, jež ani nestojí za pozornost a zvětšila se palivová nádrž, což jistě ocení všichni majitelé.

Cílem Nissanu je porazit jak Corvette ZR-1, tak se i přiblížit k času, který zajel Dodge Viper ACR. Automobilka chce také dokázat Porsche, že nepodvádí. Korektní by ale bylo, kdyby přizvala zástupce konkurenčního výrobce, aby si mohl ověřit regulérnost výsledku. Poslední dobou se okolo časů na Nürburgringu dějí takové tahanice, že by se měli výrobci dohodnout na určitých férových pravidlech ohledně měření času a výbavy auta.

Výsledek snažení Nissanu GT-R budeme znát na jaře příštího roku, až sleze z posvátného kusu asfaltu sníh.

autoweb.cz

24.11.2008 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist