Lamborghini Estoque NEBUDE !

Teda, aspoň prozatím. Práce na prototypech byly zastaveny.

Naše nejčernější noční můry se naplnily. Lamborghini nebude v blízké době vyrábět čtyřdveřový supersedan Estoque.

Automobilka potvrdila spekulace, že současná situace na trhu nedovoluje investovat příliš mnoho prostředků do vývoje úplně nového auta, kterým by sedan Estoque byl. Audi (potažmo Volkswagen) zřejmě dalo od tohoto projektu ruce pryč a Lamborghini ho samo neutáhne.

Podle šéfa vývoje Lamborghini Mauricia Reggianiho není projekt úplně zrušen, je pouze pozastaven. Bohužel však na dobu neurčitou, takže klidně se může stát, že ho Lamborghini za pár měsíců smete ze stolu definitivně.

Také se začaly objevovat zprávy, že desetiválec z Lamborghini Gallardo se pod přední kapotu tohoto vozu nedostane. Lambo má prý použít buď přeplňovaný osmiválec nebo dokonce nový diesel příbuzný s dvanáctiválcem v Audi Q7 V12 TDI. Toto jsou ale nepotvrzené zprávy, berte to však jako možnou cestu, kterou se bude Lamborghini s modelem Estoque ubírat.

Mauricio Reggiani také uvedl, že se nepočítá se zástavbou automatických převodovek nebo skříně DSG. Podle něj prý tyto převodovky nesedí k charakteru Lamborghini, protože jsou příliš kultivované – neumí navodit tu „správnou dramatickou atmosféru“. Dodává, že pokud se Estoque na trh dostane, bude vybaveno úplně novou převodovkou E-Gear, která má být „velmi překvapivá“.

Doufejme, že se u Lamborghini rozhodnou Estoque vyrábět. A je nám jedno, jestli dostane osmiválec nebo i diesel. Tu obět jsme ochotni podstoupit už jen kvůli tomu, jak auto vypadá.

autoweb.cz

25.3.2009 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist